NOVAR – STARLING

Aurélien Claranbaux (accordeon), Jeroen Geerinck (mandola en keyboards), Thierry Nouat (draailier) en Toon van Mierlo (doedelzak en saxofoon) zijn vier Belgische muziekliefhebbers van traditionele folk die zich verenigd hebben in de formatie ‘Novar’ met zijn basis in Oost-Vlaanderen en net over de grens in Noord-Frankrijk. Alle vier bandleden hebben een rijk verleden bij andere folkgroepen.

Onder de groepsnaam ‘Novar’ verscheen in 2016 hun debuutalbum “Emerald” met elf traditioneel klinkende instrumentale folknummers waaraan een hedendaagse ‘touch’ werd gegeven. In dezelfde stijl is er nu een opvolger op de markt gekomen onder de titel “Starling”. Deze keer staan er negen tracks op deze tweede plaat van ‘Novar’, waarvan Toon van Mierlo er acht heeft gecomponeerd en Thierry Nouat de muziek schreef voor het nummer “Savagnin – Le Chabris”.

Gezongen wordt er nergens bij deze nummers en dat leidt er toe dat wij na een tijdje neigen om af te haken omdat er niet zoveel variatie in de tracks te bespeuren valt. Het album “Starling” werd opgenomen onder het deskundige toezicht van Jeroen Geerinck voor het in traditionele folkmuziek gespecialieerde label ‘Trad Records’. De ambitie van dit platenlabel is dan ook om het genre bij het brede publiek te promoten en deze nieuwe plaat van ‘Novar’ lijkt daar een extra bijdrage voor af te gaan leveren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Trad Records